Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Wauters, Jef

Het schoolplein II

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1206.002 Categorie: Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Jef Wauters na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Verkerke Reproducties B.V., Ede (zie ook tweede foto, Nr. V 63). Een terecht initiatief want dit schilderij is van grote klasse. Het origineel bevindt zich ook bij de uitgever, Ede.

afmetingen 15 × 10 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

6. signering

, ,

Wauters, Jef

Jef Wauters werd op 26 februari 1927 in Mariakerke (bij Gent) geboren en overleed op 19 februari 2013 in Roeselare. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan het Gentse Sint-Lievenscollege en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten eveneens in Gent. Later werd hij zelf als docent aan deze academie aangesteld. Jef was eerst en vooral schilder van figuurvoorstelingen, kinderportretten en stadsgezichten. Hij kreeg wereldwijde bekendheid door zijn  ontroerende, expressieve kinderkopjes, ver...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wauters, Jef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het schoolplein II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.