Ga naar de inhoud

Bijgevoed is een kleurenopname van deze triptiek. De triptiek door Dirk Bouts in samenwerking met  Hugo van der Does en een onbekende kunstschilder gemaakt.

afmetingen 13,7 × 8,6 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

,

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , , , , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Bouts, Dirk

Dirk Bouts (naamvarianten: Dierick Bouts, Dieric Bouts, Dirck Bouts, Thierry Meester van de Parel van Brabant Master of the Pearl of Brabant) werd tussen 1410 en 1420 in Haarlem geboren en overleed op 6 mei 1475 in Leuven. Onbekend is door wie hij werd opgeleid. Zelfs was hij leraar van de Meester van het Altaar van Ehningen en had de nodige invloed op de Meester van de Teraardebestelling van Johannes en de Meester van het leven van Maria uit Wilten. Zijn werkzaamheden als schilder conc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bouts, Dirk.

Goes, Hugo van der

Hugo van der Goes werd in 1440 vermoedelijk in Gent geboren en overleed in 1482 in Brussel waar hij in het Roode Klooster woonde. Van der Goes ging in de leer bij de schilder Aert van den Bossche. Hij was voornamelijk als schilder en tekenaar in Gent werkzaam. Hij concentreerde zich als kunstenaar vooral op christelijk-religieuze onderwerpen en portretten. Vermeld in Thieme / Becker, Witt Checklist, Saur.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Goes, Hugo van der.

onbekend / monogram / acroniem

Werk van onbekende kunstenaar. Uiteraard wordt nadere informatie zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend / monogram / acroniem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hyppolitustriptiek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.