Kunstenaar:Lancret, Nicolas

Jonge mensen

Privécollectie (niet te koop)

Artikelnummer: COL 1262.002 Categorieën: , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Nicolas Lancret – ook nog na hun dood kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door de National Gallery, Londen (zie ook de tweede foto, nr. 1150). Een terecht initiatief, want dit fraaie schilderij boeit elke toeschouwer ongekend. Het origineel bevindt zich in het de National Gallery, Londen.

afmetingen 14.8 × 10.2 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Lancret, Nicolas

Nicolas Lancret werd op 22 september 1690 in Parijs geboren en overleed daar ook op 14 september 1743. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Académie Royale de Peinture et de Sculpture in Parijs en was leerling bij Pierre Dulin en Claude Gillot (1673-1722). Nicolas was als kunstenaar zowel actief als (hof)schilder, vervaardiger van gouaches als tekenaar. Zijn voorstellingen betroffen vooral allegorische-, genre-, jacht-, vogels- en militaire voorstellingen alsmede landschappen en portr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lancret, Nicolas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jonge mensen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.