Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Bake, Bertha

Just. Havelaar ex libris

Privécollectie

Just. Havelaar (geboren in Rotterdam op 12 februari 1880 en overleden in Amersfoort op 3 februari 1930) was een Nederlands schilder en schrijver over kunst. Samen met Dirk Coster richtte hij in 1921 het maandblad De Stem op. Hij was zeer geïnteresseerd in de verhouding tussen kunst en de samenleving. Just. Havelaar was de schrijver van veel boeken en opstellen die zich kenmerken door een religieuze, ethisch filosofische en humanistische inslag. Als schilder was hij minder bekend. Hij leerde zich het schilderen grotendeels zelf.

Het is vermeldenswaard dat juist Bertha Bake – slechts een paar maanden ouder, dus een tijdgenoot – voor hem een ex libris heeft ontworpen.

 

afmetingen 6,3 × 7,9 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Bake, Bertha

Bertha Bake (naamvariant: Bertha Lina Anna) werd op 27 juli 1880 in Epe geboren en overleed op 22 september 1957 in Leiden. Volgde als hospitant de afdeling decoratieve schilderkunst aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid. Daarnaast volgde zij batiklessen bij Chris Lebeau in Haarlem. Later werd ze (waarnemend) directeur en lerares batikken  aan de Dagteken- en Kunstambachtschool in Amsterdam (die later zou opgaan in de Quelinusschool). Bertha was als kunstenares in Nederland actief in ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bake, Bertha.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Just. Havelaar ex libris'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.