Ga naar de inhoud

Kinderen van Cornelis van Sypensteyn en Elsabeth Anna Slicher

Privécollectie

Naar aanleiding van een televisieserie van de toenmalige NTR organiseerde het Dordrechts Museum twee tentoonstellingen waarin stilgestaan wordt bij de ‘kunst van het opvoeden’. Het museum kijkt daarbij ook naar het verleden. Hoe werden kinderen vroeger opgevoed?
“De expositie geeft een beeld van de opmerkelijke aandacht voor het kind en opvoeding in de Nederlandse beeldende kunst van de late zestiende eeuw tot nu.
De verzameling (opvoedings)kunstkaarten bevat een vijftal minikunstkaarten – afgeleid van het NTR-programma / het boek ‘De Kunst van het opvoeden’ – met onderstaande opvoedingsthema’s / aandachtsgebieden – door de diverse kunstschilders uitgewerkt, te weten:

• (COL 1520.006) is het weeskind een vergeten kind? (Ary Scheffer)
• (COL 1629.016) spelen kinderen te weinig buiten? (Bernard Blommers)
• (COL 2991.001) welk dier staat symbool voor u? (Jan Mijtens)
• (COL 2992.001)wanneer is een kind volgens u volwassen? (George van der Mijn)
• (COL 2993.001) is voorkomen altijd beter dan genezen? (Abraham van Strij)

afmetingen 7,4 × 10,5 cm
0. ontwerp / vorm / datering

1. prentsoort

2. status

, ,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , , , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Mijn, George van der

George van der Mijn (naamvariant: George van der Myn) werd rond 1727 in Londen geboren en overleed op 10 december 1763 in Amsterdam. Hij was een zoon van de schilder Heeroman van der Mijn. Zijn vader voedde hem kunstzinnig op. Ook volgde hij lessen bij Dirk van Dijl. Hij is vooral bekend geworden door zijn landschappen, genrevoorstellingen, interieurs en portretten. Daarnaast decoreerde hij interieurs en was hij actief als graveur en tekenaar. Vermeld in Immerzeel, Kramm, Scheen, Houbra...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mijn, George van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderen van Cornelis van Sypensteyn en Elsabeth Anna Slicher'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.