Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Mignard, Pierre

Kinderportret

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1009.001 Categorie: Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Pierre Mignard vele jaren na zijn dood – kunstwerken verspreid via (na)drukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Êdition “Viking” s.a., Brussel (zie ook de tweede foto, nr. 2010). Een terecht initiatief want dit werk draagt een nadrukkelijke boodschap met zich mee. Het origineel zich bevindt in Musée du Chateau, Versailles.

afmetingen 10 × 15 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Mignard, Pierre

Pierre Mignard (naamvariant: Mignard le Romain; signeerde als Pmignard) werd op 17 november 1612 in Troyes geboren en overleed op 13 mei 1695 in Parijs. Pierre was de broer van Nicolas en de vader van de schilders Paul en Pierre II Mignard. Paul was directeur van de Académie de Saint-Luc in Parijs en feitelijk de rivaal / concurrent van Le Brun die aan de Académie Royale was verbonden. Mignard volgde onder andere lessen bij Jean Boucher de Bourges en Simon Vouet en werd daarnaast sterk beï...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mignard, Pierre.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderportret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.