Ga naar de inhoud

Maurits en Frederic-Hendrik van Nassau

Privécollectie

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Edito-Services S.A. (zie de tweede foto, Nr. KR D2 441 95-01). Een terecht initiatief, want het toenmalige werk van Paulus van Hillegaert (de Oudere) boeide en boeit nog steeds velen. Vooral zijn klassieke manier van schilderen zal door velen als zeer vakkundig worden beleefd. Het oorspronkelijke werk zelf bevindt zich in het Musée du château, Versailles.

afmetingen 15 × 10,5 cm
1. prentsoort

2. status

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Hillegaert de Oudere, Paulus

Paulus van Hillegaert de Oudere (monogrammeerde als PVH) werd op 3 oktober 1621 in Amsterdan geboren en overleed op 21 januari 1658 ook in Amsterdam. Over zijn specifieke kunstzinnige opleidingen is ons niets bekend. Hillegaert verdiende zijn brood als tekenaar, schilder en etser. Over zijn voorkeuren voor bepaalde onderwerpen is ons ook weinig bekend. Wel zijn er meerdere schilderijen bij ons bekend waarop paarden en landschappen een belangrijke rol spelen. Vermeld in Bredius.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hillegaert de Oudere, Paulus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Maurits en Frederic-Hendrik van Nassau'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.