Ga naar de inhoud

Mezzetin

Privécollectie

De commedia dell’arte is een vorm van geïmproviseerd theater. Elk lid van een commedie-gezelschap kreeg één ‘masker’ of standaardpersonage toegewezen en speelde alleen die rol. Tijdens elke voorstelling werd, binnen een vooraf afgesproken synopsis, geïmproviseerd.

Een mezzetin was zo’n masker ‘waarachter’ amoureuze bezigheden gedoemd waren tot eeuwig mislukken. De komische avonturen gingen gepaard aan veel grappenmakerij, schunnigheid en minachting door de anderen.

 

Beschrijving kaart COL 2542.002

 

SCHOONZIJDE

b. + m. + o.            : beeld

o.l. + o.r.                : kaartnummer

o.m.                         : gegevens beeld + locatie werk

WEERZIJDE

b.m.                         : Carte postale

geen verdere opmaak

afmetingen 8,9 × 14,1 cm
0. ontwerp / vorm / datering

, ,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

,

Troy, Jean-François de

Jean-François de Troy (naamvarianten: Jean-François Detroy, Jean-François de Troye, Jean-Baptiste de Troy) werd op 27 januari 1679 gedoopt in Parijs en overleed op 26 januari 1752 in Rome. Hij was een zoon van de bekende Franse portretschilder François de Troy. Hij was leerling bij zijn vader Francóis de Troy. Onder zijn eigen latere leerlingen telde hij onder andere François Boucher, Michel François Dandré Bardon, Hubert Drouais, Antoine de Fravray en Marie-Anne Loir. Hij was naast aqu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Troy, Jean-François de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mezzetin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.