Ga naar de inhoud

Nijmeegse Waag

Privécollectie

Een kleurenfoto van de directe omgeving van de Waag is bijgevoegd.

Deze ets van de Nijmeegse Waag in zijn  vooroorlogse omgeving is niet alleen een proeve van etsbekwaamheid  voor Jan  van  Vucht Tijssen maar ook een belangrijk tijdsdocument. Al was het maar omdat zowel door de Tweede Wereldoorlog als door de naoorlogse consumptieve opvattingen over de inrichting en uitbating van oude stadscentra weinig meer heeft overgelaten van deze fraaie stadsplek.

afmetingen 19,7 × 14,5 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

, ,

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Vucht Tijssen, Jan van

Jan van Vucht Tijssen [naamvarianten: Jan van Vucht Tyssen, Jan van Vucht (Tijssen)] werd op 5 september 1884 in Nijmegen geboren en overleed daar ook op 20 november 1970. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was een leerling van Peter Dupont. Jan was naast aquarelist ook etser, fotograaf, graficus, (wand)schilder en tekenaar van vooral dier- en figuurvoorstellingen, portretten en stadsgezichten. Als kunstenaar was hij wer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vucht Tijssen, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nijmeegse Waag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.