Ga naar de inhoud

Onthoofding van Johannes de Doper

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1709.010 Categorieën: , , , Tags: ,

Een bijzondere reclamekaart! De aan onze collectie toegevoegde kaart vertoont aan de schoonzijde een werk van Quinten Massijs. Daarnaast vonden we elders op internet ook nog reclamemateriaal van de firma M. Moorthamers maar dan voorzien van een andere illustratie (Le Steen, Anvers). Het lijkt erop dat destijds de firma blanco ansicht- en postkaarten kocht om deze aan de keerzijde van reclameboodschappen te voorzien om uit te delen (zie de diverse bijgevoegde kopieën).

afmetingen 8,6 × 13,7 cm
1. prentsoort

2. status

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Massijs (I), Quinten

Quinten Massijs [naamvarianten: Quinten Massys (I), Quinten Matsijs (I), Quinten Matsys (I), Quinten Messijs (I), Quinten Messys (I), Quinten Metsijs (I), Quinten Metsys (I)] werd in 1465 of 1466 in Leuven geboren en overleed tussen 13 juli en 16 september 1530. Jan en Cornelis Massijs waren zonen van hem en Quinten Massijs (II) zijn kleinzoon. Wanneer, waar of door wie hij kunstzinnig werd opgeleid is ons niet bekend. Wel weten we dat hij zijn zoon Jan Massijs opleidde. Als tekenaar, s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Massijs (I), Quinten.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Onthoofding van Johannes de Doper'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.