Ga naar de inhoud

Oosterse muzikante

 1,00

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van de hand van Jean-Auguste-Dominique Ingres weliswaar lange tijd na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door F.A. Ackermanns Kunstverlag, München (zie ook de tweede foto, nr. 5268). Een terecht initiatief, want dit fraaie schilderij boeit de hedendaagse mens ongekend. Waar het origineel zich bevindt is ons niet bekend.

afmetingen 15,1 × 10,4 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Ingres, Jean-Auguste-Dominique

Jean-Auguste-Dominique werd op 29 augustus 1780 in Montauban geboren en overleed op 14 januari 1867 in Parijs. Zijn allereerste schilderslessen kreeg hij van zijn vader de beeldhouwer Joseph Ingres. Hij volgde vervolgens een kunstzinnige opleiding aan de Académie Royale in Toulouse, aan de École des Beaux-Arts in Parijs en was leerling van François Bertrand, Jean Briant, Jaques-Louis David, Joseph Ingres, Guillaume Lethière, Joseph Guillaume Roques en Jean Suau.Zelf was hij later weer de l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ingres, Jean-Auguste-Dominique.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oosterse muzikante'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.