Ga naar de inhoud

Pieter Corneliszoon Hooft (auteur)

Privécollectie

Artikelnummer: COL 2500.001 Categorieën: , Tags: ,

Pieter Corneliszoon Hooft (geboren op 16 maart 1581 en overleden op 21 mei 1647) was een Nederlandse dichter, toneelschrijver en historicus, alsmede drost van Muiden en baljuw van Naarden. Hooft werd de meest karakteristieke exponent van de renaissance in Nederland en introduceerde de renaissancistische vormen in de Nederlandse literatuur. In het eerste kwart van de zeventiende eeuw schiep Hooft zowel in de lyriek als in het drama de modelwerken waaraan de andere literatoren zich zouden optrekken.

afmetingen 10,3 × 14,7 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Immerseel, Frans Van

Frans Van Immerseel (naamvariant: Frans van Immerseel; monogram FVI) werd op 28 juni 1909 in Borsbeek geboren en overleed op 5 februari 1978 in Wilrijk bij Antwerpen. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daarnaast volgde hij schilderlessen bij Gustave Van de Woestijne en Frans Mortelmans en etslessen bij Jules De Bruycker. Als kunstenaar was hij actief als glazenier, graficus, houtsnijder, illustrator, boekbandontwerper, car...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Immerseel, Frans Van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pieter Corneliszoon Hooft (auteur)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.