Ga naar de inhoud

Prediking door Johannes de Dooper

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1113.001 Categorieën: , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval van Robert Leiweber middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door den Boekhandel van de Tent der Noordelijke Provinciën (zie de tweede foto, nr. 10). Een terecht initiatief, want het werk van Robert Leinweber vormt een belangrijke illustratiebasis voor het N.T.. Waar het oorspronkelijke werk zich bevindt is ons niet bekend.

afmetingen 13 × 8 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Leinweber, Robert

Robert Leinweber (naamvarianten: Anton Robert Leinweber, Antonin Robert Leinweber, R. Leinweber, Anton Robert Leineweber; signeerde als R. Leinweber) werd op 7 februari 1845 in Böhmisch-Leipa (Nordböhmen) onder de naam Ceská Lípa geboren en overleed op 21 december 1921 in München. Robert volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie der Bildende Künste in Dresden en was er leerling bij Julius Hübner. Als schilder en illustrator zijn van hem vooral historiestukken en genre- en oriëntsaalse...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Leinweber, Robert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Prediking door Johannes de Dooper'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.