Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Rembrandt

Rembrandt’s vader (zie WBV / COL 1463.001)

 1,00

Artikelnummer: COL 984.018 Categorie: Tags: ,

Naast het doen verschijnen van vele fictie- en  non-fictie boeken waagde uitgeverij ‘Wereld-Bibliotheek-Vereniging’ zich ook aan het verspreiden van thematische- en kunstenaarsgerichte ansichtkaartensets. Deze serie van 12 richt zich geheel op portretten van wellicht de beroemdste portrettisten uit de  16de t/m de 20ste eeuw  De set bevat in totaal 12 ansichtkaarten (ze onderstaande opsomming). De hiernaast afgebeelde ansichtkaart is in rood geduid) :

 1. Hans Memling: Maarten van Nieuwenhoven
 2. Frans Hals: Nic. Hasselaar
 3. Frans Hals:  Vrolijke drinker
 4. Hans Holbein: Erasmus
 5. Nicolaas Maes: Jacob de Witt
 6. Hans Memling: Maria Portinari
 7. Paulus Moreelse: Het Prinsesje
 8. Rembrandt: Zelfportret
 9. Rembrandt: Rembrandt’s vader
 10. Jan Steen: Zelfportret
 11. Jan van Eyck: Mansportret
 12. George Hendrik Breitner: Zelfportret

Elders op onze website worden alle bovenstaande kaarten apart beschreven (zie hiervoor bij de betreffende kunstschilders).

Dit portret van de (rood geacentueerd) – Vader van Rembrandt – werd dus geschilderd door Rembrandt zelf. Hij was aantoonbaar een zeer begenadigd portrettist. Bijgaande kunstprentkaart onderstreept dit ondubbelzinnig.

N.B.: deze ansichtkaart wordt eventueel ook los verkocht à € 7,50. De gehele serie is te koop voor € 14,50 excl. verzendkosten.

afmetingen 10 × 15 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Rembrandt

Rembrandt (naamvarianten: Rembrandt Harmensz. van Rijn, Rembrandt van Rijn, Rembrandt Harmensz. van Rhijn, Rembrandt van Rijn, Rembrant) werd op 15 juli 1606 of 1607 in Leiden geboren en overleed op 4 oktober 1669 in Amsterdam. Rembrandt schreef zich aanvankelijk in als student aan de universiteit van Leiden. Zijn kennismaken met (leidend tot drie jaar inwoning bij) de Leidse schilder Jacob Isaaczoon van Swanenburgh zette hem op het schilderspoor. Hij ging bij hem in de leer en later ook n...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rembrandt.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rembrandt's vader (zie WBV / COL 1463.001)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.