Ga naar de inhoud

Schapendans

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1468.001 Categorieën: , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Ellen Sprogø-Topelmann – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door haarzelf / Kunst aus Rothenburg o.d. T., Ephraim / Rothenburg (zie ook de tweede foto, nr. 91541). Een terecht initiatief, want deze schildering boeit zelfs als ansichtkaart. Het werk zelf is eigendom van de kunstenares.

afmetingen 16,2 × 11,3 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

,

9. specificatie / serie (nummer)

Sprogø-Topelmann, Ellen

Ellen Sprogø-Topelmann - geboren in Hamburg - en haar man Karsten Topelmann - geboren in München vestigden zich als kunstenaar aanvankelijk in Chicago en later - mede op uitnodiging van vrienden - in Ephraim op een schiereland in Wisconsin V.S.. Hun werk - veelal op acrylbasis - vertoont een sterke hang naar hun geboorteland en straalt vooral vrolijkheid en humor uit. Tot op de dag van vandaag ontvangen ze er regelmatig (kunst)vrienden ui Europa. Karsten werkte aanvankelijk in de grafische in...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sprogø-Topelmann, Ellen.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schapendans'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.