Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Memling, Hans

Vertrek Heilige Ursala uit Basel

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1127.039 Categorieën: , , Tags: ,

De schildering is een onderdeel van de St. Ursula-schrijn – een gebeeldhouwd en verguld houten reliekschrijn met olieverven op paneelinzetstukken door Hans Memling en dateert uit rond 1489. De schrijn bevindt zich in het Memling Museum (het voormalige oude Sint-Janshospitaal van Brugge). Het werk werd in opdracht van het Sint-Janshospitaal gemaakt. Anders dan andere werken van Memling, zoals het drieluik van het mystieke huwelijk van Sint-Katelijne of het Florens-drieluik , is het niet gesigneerd of gedateerd.

afmetingen 9 × 14,1 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Memling, Hans

Hans Memling (naamvarianten: Hans Memlinc, Jan van Memmelynghe) werd vermoedelijk rond 1433 geboren (waar is ons niet bekend) en overleed op 11 augustus 1494 in Brugge. Onbekend is wie hem waar en wanneer opleidde (sommige vermoeden in Keulen door .......??). Als kunstenaar was Memling onder andere actief in Keulen, Brussel en Brugge. Hans schilderde en tekende vooral christelijk-religieuze voorstellingen, portretten en stillevens. Vermeld in Thieme / Becker, Hollstein, Bialostock...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Memling, Hans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vertrek Heilige Ursala uit Basel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.