Ga naar de inhoud

Haven van Ischia

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1074.001 Categorieën: , , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Manfred Henninger weliswaar na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Emil Fink Verlag, Stuttgart (zie ook de tweede foto, nr. 7144). Een terecht initiatief, want dit fraaie schilderij boeit de nieuwsgierige mens ongekend. Het origineel bevindt zich in privébezit.
Ischia is een klein Italiaans eiland in de baai van Napels gelegen en onderdeel van de Flegeïsche eilandengroep.

afmetingen 14,9 × 10,6 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Henninger, Manfred

Manfred Henninger werd op 2 december 1894 in Backnang (Baden-Württemberg) geboren en overleed op 5 oktober 1986 in Stuttgart. Aanvankelijk volgde hij een banketbakkersopleiding maar na de eerste wereldoorlog studeerde hij aan de Stuttgarter Kunstacademie bij ondere andere Robbert Poetzelberger, Christian Landenberger en Heinrich Altherr en later nog bij Oskar Kokoschka in  Drresden. In 1949 werd hij benoemd tot hoofd van de afdeling landschap- en portretschilderen aan de Rijksacademie voor Be...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Henninger, Manfred.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Haven van Ischia'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.