Winterlandschap

Privécollectie (niet te koop)

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Jacques d’Arthois jaren na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Brussel (zie ook de tweede foto, nr. 1). Een terecht initiatief, want dit schilderij is van grote klasse. Het origineel bevindt zich in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Brussel.

afmetingen 10.7 × 15 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Arthois, Jacques d'

Jacques d'Arthois (naamvarianten: Jacques d'Artoijs, Jacques d'Artoys, Jacques d'Artois; monogrammeerde als JDA of J.d.A.) werd op vermoedelijk 12 oktober 1613 in Brussel geboren en overleed daar ook begin mei 1686. Hij behaalde eind 1634 de meestertitel bij het gilde van Brussel waar hij ook zijn hele verdere leven als kunstenaar bleef werken. Jacques telde op latere leeftijd onder zijn leerlingen onder andere Jean Baptiste d'Arthois, Nicolaes d'Arthois, Philppe van Dapels en Alexander...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Arthois, Jacques d'.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winterlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.