Enig resultaat

Filter»

Alechinsky, Pierre

Pierre Alechinsky werd op 19 oktober 1927 in Brussel geboren.

Alechinsky volgde een opleiding aan de École Nationale Supérieure des Arts Visuels La Cambre in Brussel. Daarnaast ontving hij lessen van Corneille, Stanley William Hayter en Walse Ting. Later werd hij zelf leraar schilderkunst aan deze school.

Hij bekwaamde zich in het bijzonder op het gebied van van boekillustraties en typografie. In de 50-er jaren volgde hij in Japan een studie calligrafie.

Pierre werkte op vele plaatsen binnen en buiten Europa (Marokko, Joegoslavië, Frankrijk – Parijs – Bougival, Denemakreken, Zweden, Japan, België – Sauvagemont, New York City, Mexico, China).

Pierre was lid van Le Jeune Peinture Belge en vanaf 1949 was hij de drijvende kracht achter de Belgische CoBrA afdeling en samen met Olivier Strebelle en Reinhoud (nadat hij kennis had gemaakt met Christian Dotremont) van Les ateliers du Marais.

Alechinsky was niet alleen schilder maar ook tekenaar, graficus, lithograaf, linosnijder, beeldhouwer en keramist. Zij werk concentreert zich rond (hij werkte zowel met water-, olie-, plakkaat-, dek- als acrylacrylverf, krijt, koper, brons, als met papier) mensen, (fabel)-dieren, planten, landschappen, figuurvoorstellingen en non-figuratief stillevens.

Vermeld in Vollmer, Eemans, Witt Checklist, Saur, Jacobs, Piron.