Abstracte fantasie: Le tour du Roi

Artikelnummer: p16 458.001

Pierre Alechinsky is één van de beroemdste leden van CoBrA en dé drijvende kracht van deze groep in België. Gedurfd, waardevrij en uiterst onconventioneel hanteerde hij palet en verfkwast. In zijn werk – ook in dit werk – zijn duidelijk sporen terug te vinden van zijn intensieve contacten met de vele tijdgenoten-kunstvernieuwers (onder andere met Alberto Giacometti, Bram van Velde, Asger Jorn) waar hij vooral in zijn Parijse tijd mee optrok. Zijn artistiek èn financieel gezien zeer waardevolle werk ontbreekt in bijna geen enkel museum voor moderne kunsten. Alechinsky werd niet alleen met prijzen voor zijn werk overladen maar ontving ook een eredoctoraat (Vrije universiteit Brussel). Eén van zijn werken werd zelfs gebruikt voor een Belgische postzegel.

Afmetingen 40.5 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig
Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Vindplaats origineel

Alechinsky, Pierre

Pierre Alechinsky werd op 19 oktober 1927 in Brussel geboren. Alechinsky volgde een opleiding aan de École Nationale Supérieure des Arts Visuels La Cambre in Brussel. Daarnaast ontving hij lessen van Corneille, Stanley William Hayter en Walse Ting. Later werd hij zelf leraar schilderkunst aan deze school. Hij bekwaamde zich in het bijzonder op het gebied van van boekillustraties en typografie. In de 50-er jaren volgde hij in Japan een studie calligrafie. Pierre werkte op vele plaatse...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Alechinsky, Pierre.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Abstracte fantasie: Le tour du Roi'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.