Enig resultaat

Filter»

Haverman, Hendrik Johannes

Hendrik Johannes Haverman (monogrammeerde als HJH) werd op 23 oktober 1857 in Amsterdam geboren en overleed op 11 augustus 1928 in Den Haag.

Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel. Hij volgde onder andere lessen bij August Allebé, Henricus Johannes Plaat, Jean François Portaels, Hendrik Valkenburg, Charles Verlat en Barend Wijnveld. Op latere leeftijd droeg hij zijn kunstzinnige stokje over aan Edmée Broers, Ima van Eysinga, Margaretha Josephine Elisabeth Franco-Cohen Gosschalk, Bertha Gori, Machtella van Lynden, Theo Meissner, Cato Repelaer van Driel, Douwe Schellinger, Maria Adeline Alice Schweistal, Pauline Suij, Jan Verkade en Laurent Verwey van Udenhout.Daarnaast was hij ook kunstcriticus.

Als veelzijdig kunstenaar [aquarellist, graficus, etser, (wand)schilder, tekenaar en beeldhouwer] zijn van hem vele figuur- en diervoorstellingen, landschappen, portretten en stadsgezichten bekend.

Haverman was lid van Arti et Amecitiae in Amsterdam en van Pulchri Studio in Den Haag.

Vermeld in Thieme / Becker, Walter, Vollmer, Scheen, Witt Checklist.