De wereld van het wit en zwart

Artikelnummer: CO 905.007
Onderwerpen: ,

Cornelis Veth leverde met de tekst ‘Grafische Kunst en Samenleving” een belangrijke sociologische bijdrage aan de publicatie van de Vereniging tot Bevordering der Grafische Kunst i.s.m. de Exlibris-Kring der Wereld Bibliotheek Vereniging (zie CO 113.012). Tevens leverden een keur van kunstenaars een bijdrage in de vorm van gravures ter illustratie of titel- en sluitvignetten waaronder kunstenaars die deel uitmaken van de museale collectie van Caput Ovis. Hier de bijdrage van Hendrik Haverman. De overige bijdragen van de andere kunstenaars zijn ter informatie bijgevoegd.

Jeanne Bieruma Oosting (pag. 60 Vaas met bloemen)

Dick van Luijn (pag. 66 E.A. Poe: vertellingen)

Hendrik Haverman (pag. 39 Moeder en Kind)

Theo van Hoytema (pag. 32:Drie hanen)

Thijs Mauve (titel- en sluitvigneten)

Simon Moulijn (pag.35: Droombos)

Jan Veth (pag. 37 Portret Augustus Bebel)

Via de zoekfunctie ‘kunstenaar of ‘objecten’ kunnen de diverse bijdragen ook worden bekeken.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Haverman, Hendrik Johannes

Hendrik Johannes Haverman (monogrammeerde als HJH) werd op 23 oktober 1857 in Amsterdam geboren en overleed op 11 augustus 1928 in Den Haag. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel. Hij volgde onder andere lessen bij August Allebé, Henricus Johannes Plaat, Jean François Portaels, Hendrik Valkenburg, Charles Verlat en Barend Wijnveld. Op latere l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Haverman, Hendrik Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De wereld van het wit en zwart'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.