Toont alle 2 resultaten

Filter»

Hordijk, Gerard

Gerard Hordijk (naamvarianten: Gerardus Hordijk, Gerard Hordyk) werd op 12 september in Den Haag geboren en overleed op 15 oktober 1958 in Amsterdam. Hij begon – toen hij in Parijs woonde – te signeren met Hordyk. Daarnaast monogrammeerde hij op diverse manieren: GH, H en G.H. (in een kader).

Hordijk studeerde aanvankelijk aan de Technische Hogeschool Delft bouwkunde en daarna nog aan de Tekenacademie in Den Haag en aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten ook in Den Haag. Ook was hij een tijdje leerling van Willem van Konijnenburg.

Vanaf 1914 tot aan zijn dood in 1958 werkte hij op vele plaatsen als kunstenaar (zowel in Den Haag, Italië -studiereis, Parijs, Scarsdale-New York, Amsterdam, New York City als in Spanje – studiereis).

Hordijk was gekwalificeerd aquarellist, gouache-, decor en wandschilder, graficus, etser, lithograaf, illustrator, redacteur (‘Kroniek van Kunst en Cultuur’) en werkte zowel met olie- en waterverf als gouache.

Naast het ontwerpen van kostuums strekten zijn onderwerpen / aandachtsgebieden zich uit van interieurs tot bloem-, gedekte tafel- en vruchtenstillevens, landschappen, stads- en strandgezichten, genrestukken, figuurvoorstellingen, vrouwenfiguren, portretten, balletvoorstellingen, circus, paarden. Te veel om op te noemen.

Hordijk was lid van de Hollandse Aquarellisten Kring en van de Vereniging van Beoefenaren van Monumentale Kunsten (VBMK).

Vermeld in Scheen, Witt Checklist, Saur, Jacobs.