Kunstenaar:Hordijk, Gerard

Kinderen XVII

Artikelnummer: CO 134.003
Onderwerpen: ,

Eén van de fraaiste ooit uitgegeven (al voor de Tweede Wereldoorlog in 1938) boeken over kindertekeningen werd verzorgd (en door Hendricus Antonius Henriët geïllustreerd) door Uitgeverij Contact uit Amsterdam. Omdat 19 kunstenaars in deze uitgave zijn vertegenwoordigd, besloten wij om alle kunstenaars een ‘eigen’ plek (inclusief kopieën van hun tekeningen / schetsen) te geven in de Caput Ovis-verzameling (zie voor het overzicht zoals vermeld bij ‘Bibliotheek ‘Kinderen’, BI 998.226).

32 Pagina’s tekst naast 62 kopieën van kindertekeningen.

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Hordijk, Gerard

Gerard Hordijk (naamvarianten: Gerardus Hordijk, Gerard Hordyk) werd op 12 september in Den Haag geboren en overleed op 15 oktober 1958 in Amsterdam. Hij begon - toen hij in Parijs woonde - te signeren met Hordyk. Daarnaast monogrammeerde hij op diverse manieren: GH, H en G.H. (in een kader). Hordijk studeerde aanvankelijk aan de Technische Hogeschool Delft bouwkunde en daarna nog aan de Tekenacademie in Den Haag en aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten ook in Den Haag. Ook was h...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hordijk, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderen XVII'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.