Enig resultaat

Filter»

Kelder, Toon

Toon Kelder (naamvarianten: Anthonius Bernardus Kelder, Antonius Bernardus Kelder; signeerde als Keller, T Kelder, Toon Kelder) werd op 24 november 1892 of 1894 in Rotterdam geboren en overleed op 7 april 1873 in Den Haag.

Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam maar was als kunstschilder echter autodidact. Toon was leerling bij onder andere Alexander Henri Robert van Maasdijk en Frederik Nachtweh. Zelf leidde hij later onder andere Henriquetta Ahrens en Jan Heester op.

Toon was als kunstenaar actief als schilder, aquarellist,tekenaar, pastellist, beeldhouwer, illustrator, vervaardiger van gouaches en etser.

Zijn (kunst)onderwerpen waren zeer divers zoals bloem-, vruchten- en groentestillevens, figuur- en naaktstudies en -voorstellingen, interieurs, landschappen, marines, abstracties, christelijk-religieuse- en  diervoorstellingen, portretten en stadsgezichten.

Ook qua materiaalgebruik was Toon weinig kieskeurig. Hij werkte zowel met koper,hout, diverse steensoorten, brons, plastics, goauche, water- en olieverven. Daarnaast produceerde hij ex libris.

Als kunstenaar was Kelder actief in Rotterdam, Den Haag, Parijs en Madrid.

Toon was lid van Pulchri Studio in Den Haag.

Vermeld in Arnhem, Scheen, Saur, Jacobs, Scharten.