Kunstenaar:Kelder, Toon

Joan G

Artikelnummer: CO 1391.002
Onderwerp:

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Toon Kelder bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel I) van Toon Kelder: Joan G..

Meer informatie:
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Kelder, Toon

Toon Kelder (naamvarianten: Anthonius Bernardus Kelder, Antonius Bernardus Kelder; signeerde als Keller, T Kelder, Toon Kelder) werd op 24 november 1892 of 1894 in Rotterdam geboren en overleed op 7 april 1873 in Den Haag. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam maar was als kunstschilder echter autodidact. Toon was leerling bij onder andere Alexander Henri Robert van Maasdijk en Frederik Nachtweh....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kelder, Toon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Joan G'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.