Enig resultaat

Filter»

Scholten, Hendrik Jacobus

Hendrik Jacobus Scholten werd op 11 juli 1824 in Amsterdam geboren en overleed op 29 mei 1907 in Heemstede.

Hij kreeg les van onder andere Petrus Franciscus Greve en Lambertus Johannes Hansen. Jacob van Looy ging later weer bij hem in de leer.

Scholten was vooral aquarellist, schilder en tekenaar maar daarnaast was hij ook actief als conservator van de Teylers Stichting.

Figuur-, geschiedenis-, interieur- en genrevoorstellingen alsmede portretten en stadsgezichten waren zijn voorkeursonderwerpen. Hij werkte het liefst met waterverven.

Scholten was lid van Koninklijke Academie in Amsterdam, van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van de Vereeniging Sint Lucas in Amsterdam, van Pulchri Studio in Den Haag, van het Schilder- en teekengenootschap Kunstliefde in Utrecht, van het Genootschap van beeldende kunstenaars ‘Kunst zij ons doel ‘in Haarlem en  van het Kunstbevorderend Genootschap V.W. in Amsterdam.

Vermeld in Thieme / Becker, Marius, Waller, Knoef, Vroom, Witt Checklist, Scheen, Loos / Van Tuyll van Serooskerken, Carasso, Scheepes / Will, Stolwijk, Van Heteren / Jansen / De Leeuw, Jacobs, Reynaerts, Schwartz, Tempel / De Leeuw, Jonkman / Geudeker.