Roemer Visscher en zijn dochters

Artikelnummer: CO 1157.001
Onderwerpen: ,

Deze houtgravure werd gesneden door R. Bong voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Hendrik Jacobus Scholten.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Meer informatie:
Afmetingen 23.2 × 17 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Scholten, Hendrik Jacobus

Hendrik Jacobus Scholten werd op 11 juli 1824 in Amsterdam geboren en overleed op 29 mei 1907 in Heemstede. Hij kreeg les van onder andere Petrus Franciscus Greve en Lambertus Johannes Hansen. Jacob van Looy ging later weer bij hem in de leer. Scholten was vooral aquarellist, schilder en tekenaar maar daarnaast was hij ook actief als conservator van de Teylers Stichting. Figuur-, geschiedenis-, interieur- en genrevoorstellingen alsmede portretten en stadsgezichten waren zijn voorkeur...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Scholten, Hendrik Jacobus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Roemer Visscher en zijn dochters'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.