Enig resultaat

Filter»

Sinemus, Wim

Wim Sinemus (naamvarianten: Willem Frederik Sinemus, Wilhelm Friederik Sinemus, Wilhelm Friedrich Sinemus signeerde als ‘Sinemus’) en werd op 6 februari 1903 in Amsterdam geboren en overleed op 17 december 1987 in Den Haag.

Sinemus volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag) en was leerling van Nico Baak. Wim Sinemus werd later zelf leraar van Afke Bruinsma, Jack Hellinga, Joop Holder, Emma Portheine-Rink, Ida Estella Mathilde Raalte-Simons, Paula Sluiter en Henk van der Vet.

Wim werkt zowel in Nederland (Amsterdam, Den Haag, Weststellingwerf, Ommen) als ook in Frankrijk (aanvankelijk in Montfermeil en later Parijs en Nice).

Als graficus, pastellist, schilder en vervaardiger van gouaches (hij wekte vooral met gouache, krijt en olieverf) zijn van hem vooral figuurvoorstellingen, landschappen, abstract werk, (zelf)-portretten, stadsgezichten en stillevens bekend.

Als kunstenaar werd hem de Jacob Marisprijs schilderkunst in 1958 toegekend.

Wim Sinemus was lid van De Klopper, van de Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken, van de Haagse Kunstkring, van de Nederlandse Federatie van Beeldende Kunstenaarsverenigingen, van de Posthoorngroep in Den Haag, van Vrij Beelden, van de Liga nieuw beelden, van Fugare en van Pulchri Studio in Den Haag.

Vermeld in Scheen, Jacobs.