Kunstenaar:Sinemus, Wim

Abstract 1949

Artikelnummer: p2 062.001

Dit werk van Sinemus roept onvermijdelijk de vraag op ‘wie kijkt wat af van wie?’ Karel Appel, Theo Wolvecamp, Alechinsky, Van der Avoort maar ook de beroemde Russen als Kazimir Malecich. Vele zochten naar nieuwe kunstuitingen. De één was daarin geslaagder dan de ander. Of was het eerder een kwestie van kunstmarketing dan van kunstzinnigheid? In ieder geval blijkt uit het oeuvre van Wim Sinemus dat hij in alle hoeken en gaten van de kunstscène naar een eigen vorm zocht. Van lijntekenen tot ‘voorbij Mondriaan en Malevich’ zou je kunnen zeggen.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

m.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Sinemus, Wim

Wim Sinemus (naamvarianten: Willem Frederik Sinemus, Wilhelm Friederik Sinemus, Wilhelm Friedrich Sinemus signeerde als 'Sinemus') en werd op 6 februari 1903 in Amsterdam geboren en overleed op 17 december 1987 in Den Haag. Sinemus volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag) en was leerling van Nico Baak. Wim Sinemus werd later zelf leraar van Afke Bruinsma, Jack Hellinga, Joop Holder, Emma Portheine-Rink, Ida Estella Mathilde Raalte-Simons, Paula S...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sinemus, Wim.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Abstract 1949'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.