Enig resultaat

Filter»

Soest, Louis van

Louis van Soest (naamvariant: Louis Willem van Soest; signeerde als Louis W. v. Soest) werd op 5 april 1867 in Poerworedjo (Indonesië) geboren en overleed op 11 maart 1948 in Den Haag.

Aanvankelijk studeerde Louis scheikunde in Aken; hij volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen. Ondanks zijn gebrek aan kunstzinnige scholing kende hij in zijn leven een stoet van leerlingen. Onder andere: Arie van der Boon, Lily van Cleeff-Simon, Johanna Jeanette Heijnis, Emma Maria Dorothea Lüps, Herman Metelerkamp, Micky de Meyler, Ruud J.M. Verspyck en Koningin Wilhelmina namen les bij hem.

Als kunstenaar kennen we hem als aquarellist, etser, schilder en tekenaar van genre-, dier-, interieur- en figuurvoorstellingen, (bos- en winter)landschappen, portretten, stillevens, stadsgezichten en marines.

Van Soest werkte als kunstenaar in onder andere Amsterdam, Aken, Laag-Soeren, Rozendaal Gld., Den Haag, Dieren, Velp, Wassenaar, Parijs en Wiesbaden.

Louis ontving diverse onderscheidingen (gouden medailles) als kunstenaar.

Van Soest was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van de Vereeniging Sint Lucas in Amsterdam, van Pulchri Studio in Den Haag, van de Haagse Kunstkring, van de Nieuwe of Litéraire Sociëteit in Den Haag, van Artibus Sacrum in Arnhem en van de Hollandsche Teekenmaatschappij in Den Haag.

Vermeld in Dake, Marius, Van Gelder, Scheen, Witt Checklist, Hefting, De Leeuw / Sillevis / Dumas, Roodenburg, Stolwijk, Jacobs, Spliethoff.