Enig resultaat

Filter»

Worm, Piet

Piet Worm (naamvariant: Petrus Johannes Fransiscus Maria Worm; signeerde als Piet Worm) werd op 17 september 1909 in Alkmaar geboren en overleed op 7 mei 1996 eveneens in Alkmaar. Hij was gehuwd met Tia Wiegman.

Piet volgde kunstzinnige opleidingen aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem, de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in ‘s-Hertogenbosch en aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij André J. Verhorst (tijdelijk medewerker van Le Corbusier).

Hij was een breed georiënteerde kunstenaar (van architect tot auteur en boekbinder, illustrator, kinderboekenschrijver, redacteur, (wand)schilder, striptekenaar, typograaf en uitgever).

Van hem zijn zowel decorontwerpen als ex libris, glas-in-lood, (kinderboek)illustraties, kalenders, boek-, boekomslag en boekbandontwerpen en speelgoedjes bekend. Hij had speciale belangstelling voor christelijk-religieuze voorstellingen en werkte graag met keramisch materiaal.

Als kunstenaar was hij vooral werkzaam in ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Bergen-aan-Zee, Alkmaar, Zandvoort, Laren en Arnhem maar ook in Zuid-Afrika.

Vermeld in Scheen, Kousemaker / Kousemaker / Richard, Jacobs, De Bodt / Kapelle.