Zwart-Wit Rijmpjes

Artikelnummer: CO 570.002

Matthieu Wiegman een kunstzinnige dichter of een dichtende kunstenaar? In beide gevallen in ieder geval een groot talent te noemen. Hij verdiende zijn kunstenaarssporen van dichten tot aquarelleren en van schilder tot hoogleraar. Hij tekende voor de 0mslagtekening en -tekst.

Wellicht is Matthieu in zekere opzichten te vergelijken met een illustere voorganger van hem Prof. Jan Veth.

Piet Worm (Piet was met Tia Wiegman getrouwd en woonde en werkte ook in de directe omgeving van Bergen waar hij in 1996 ook werd begraven) tekende de binnenillustraties. Zie ook bij Piet Worm CO 1247.005.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

,

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, m.r., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Wiegman, Matthieu

Matthieu Wiegman (naamvariant: Mattheus Johannes Marie Wiegman) werd op 31 mei 1886 in Zwolle geboren en overleed op 5 april 1971 in Bergen Nh. Hij was de broer van Piet Wiegman. Matthieu volgde een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was leerling bij August Allebé en Antoon Derkinderen. Later werd hij zelf leraar aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was daar onder andere de hoogleraar van Jan Fijn, Henk van den Idsert, Jaap Min, Ren...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman, Matthieu.

Worm, Piet

Piet Worm (naamvariant: Petrus Johannes Fransiscus Maria Worm; signeerde als Piet Worm) werd op 17 september 1909 in Alkmaar geboren en overleed op 7 mei 1996 eveneens in Alkmaar. Hij was gehuwd met Tia Wiegman. Piet volgde kunstzinnige opleidingen aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem, de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch en aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij André J. Verhorst (tijdelijk medew...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Worm, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zwart-Wit Rijmpjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.