Compositie: gevecht der kanslozen

Artikelnummer: CO 530.004
Onderwerpen: , ,

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr W. de Vlugt van Amsterdam, Mr P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr Dr L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Chris de Moor en Arie Martinus Luijt bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel II) van Arie Martinus Luijt : Compositie (: gevecht der kanslozen).

Diversen

kopie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Luijt, Arie Martinus

Arie Martinus Luijt (naamvarianten: Thies Luijt, Arie Martinus Luyt, Arie Marinus Luyt, Thies Luyt; singneerde met A.M. Luijt) werd op 24 april 1879 in Sliedrecht geboren en stierf in Wassenaar  op 8 juli 1951. Hij werd opgeleid aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Académie Julian in Parijs. Luijt bekwaamde zich als leerling verder bij Frits Jansen, Roland Larij en Jules Joseph Augustin Laurens. Arie Martinus werkte achtereenvolgens in Dordrecht, Den Haag, Parijs,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Luijt, Arie Martinus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie: gevecht der kanslozen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.