Kunstenaar:Veth, Cornelis

De politieke prent in Nederland

Artikelnummer: CO 483.008

De kunstenaar Cornelis Veth was een meer dan veelzijdige man. Niet alleen was hij een begenadigd tekenaar maar daarnaast ook dichter, illustrator, kunstcriticus en ‘onderzoeker’. Hij was oomzegger tegen de beroemde Prof. Jan Veth en had kennelijk veel DNA met zijn oom gemeen. Met deze publicatie over de politieke prent in Nederland laat Veth zien dat zelfs beroemde kunstenaars als Marius Bauer (zie ook de derde foto) niet schroomden hun talenten te gebruiken om politieke misstanden aan de kaak te stellen.

Overig

Samenstelling collectie

,

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De politieke prent in Nederland'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.