Kunstenaar:Mees, Fokko

De Stroopers

Artikelnummer: CO 047.004

Ook deze houtsnede van Mees maakt het voor ons nog wat duidelijker dat succesvolle kunstenaars de neus zelden ophaalden om hun vaardigheden zo divers mogelijk in te zetten. Fokko Mees was een van hen en nooit te beroerd om alles commercieel uit de kast te halen om voor zichzelf een materieel onafhankelijk èn comfortabel bestaan te creëren. Noch voor het illustreren van boeken of het ontwerpen van reclame- en ander materiaal haalde hij zijn neus op. En eigenlijk is het dan ook logisch dat talenten als Mees ook succesvol waren als kunstenaar.

Afmetingen 12 × 20 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

Mees, Fokko

Fokko Mees (naamvariant Fokko Alting Mees; monogrammeert als FM of fm) werd op 27 juli 1887 in Batavia geboren en overleed op 27 december 1968 in Aix-les-Bains. Fokko volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Académie Julian in Parijs. Tevens was hij leerling van Ferdinand Hart Nibbrig en Toon de Jong. Fokke Mees was als kunstenaar zowel actief in Indië (Batavia) / hist. Indonesië, Frankrijk (Parijs, Nice, Aix-les-Bains), Nederland (Den Haag) en Hong...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mees, Fokko.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Stroopers'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.