Kunstenaar:Wanum, Ary van

(détail) Eind 18de eeuw (zie: Dordrecht 1650-1800)

Artikelnummer: CO 1540.003

Een fraaie uitgave van en over historisch Dordrecht – “Dordrecht 1650-1800”, uitgegeven door Waanders uit Zwolle – bevat een keur aan oude en zeer oude prenten en tekeningen van de hand van onder andere beroemde in Dordrecht ooit levende en werkende kunstenaars. Wij vinden dat (kopieën van) hun kunstwerken (zie de bijgevoegde foto) niet mogen ontbreken in ons overzicht van in Dordrecht levende, geboren en gewerkte kunstenaars. Het betreffende volgende (Dordtse) kunstenaars:

  1. Carel Frederik Bendorp
  2. Aart Schouman
  3. Abraham van Strij
  4. Johannes Rutten
  5. Ary van Wanum
  6. Jacob van Strij
  7. Abraham van Strij jr.
  8. Martinus Schouman
  9. Frans Jacobus van den Blijk
  10. Johannes Willem Boshamer

N.b.: deze voorstelling (in kopie) van bovenstaande kunstenaar (rood aangezet) maakt deel uit van voornoemde publicatie worden ook kort vermeld bij BI 999.121.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Wanum, Ary van

Ary van Wanum (naamvariant: Arie van Wanum) werd vermoedelijk op 20 december 1733 in Dordrecht geboren en overleed daar ook in 1780 (preciese datum is onbekend). Ary leidde de Dordtse Michiel Versteegh op maar over zijn eigen opleidingstraject is ons niets bekend. Van Wanum was zijn gehele leven als kunstenaar actief in Dordrecht. Zijn kunstenaarswerkzaamheden concentreerden zich rond marines, (rivier- en winter)landschappen, stadsgezichten en architectuur. Vermeld in Thieme / Bec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wanum, Ary van.

Heeft u een vraag of opmerking over '(détail) Eind 18de eeuw (zie: Dordrecht 1650-1800)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.