In de kerk te Nieuw-Loosdrecht

Artikelnummer: CO 551.002

Deze houtgravure werd gesneden door A. Tilly voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Johannes Bosboom.

De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Afmetingen 16 × 21.1 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

Signatuur

l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bosboom, Johannes

Johannes Bosboom werd op 18 februari 1817 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 14 september 1891. Hij was getrouwd met de schrijfster Geertruida Bosboom-Toussaint. Johannes volgde twee opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werd later (1845) lid van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was leerling van Bartholomeus Johannes van Hove en Wijnand Nuijen (bij de laatste reeds vanaf zijn jeugd; toneeldecoratie maken en schilderen leer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bosboom, Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'In de kerk te Nieuw-Loosdrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.