Kunstenaar:Westerik, Co

Onder de bomen (J Bernlef)

Artikelnummer: CO 1439.001
Onderwerp:

Dat Co Westerik en Bernlef elkaar wisten te vinden in deze verhalenbundel kan geen toeval zijn. Het is dan ook voor de hand liggend dat Bernlef in een interview in De Nieuwe Linie liet optekenen:

Zelf reik ik in mijn verhalen de lezer allerlei dingen aan. Ik onthoudt mij daarbij van een specifiek oordeel. Een definitieve betekenis of oplossing wordt in de verhalen niet gegeven. Daarom moet de lezer zelf overwegen wat de eigenlijke betekenis van het gegeven is.

Zou je deze tekst uit de mond van Westerik hebben opgetekend dan zouden alleen maar de woorden verhalen voor kunstwerken vervangen te hoeven worden om het Westafrikaans te doen klinken!

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Westerik, Co

Co Westerik (naamvariant: Jacobus Westerik; signeerde als Westerik) werd op 2 maart 1924 in Den Haag geboren en overleed op 10 september 2018 in Rotterdam. Hij was de vader van Christine en Sophie Westerik, was getrouwd met Hens de Jong en later met (deels als zakelijk partner van) de galeriehouder Fenna de Vries. Co volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij Han van Dam, Rein Draijer, Vicky de L'Espinasse, Henk Meije...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Westerik, Co.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Onder de bomen (J Bernlef)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.