Kunstenaar:Ylstra, Bouke

Telefoon voor de gebroeders Karamazov

Artikelnummer: p23 684.002

Bouke Ylstra – één van de meest bekende in de 20ste en 21ste eeuw in Dordrecht werkende kunstenaars – was een ware duizendpoot op kunstgebied. Vele technieken beheerste hij; daarnaast droeg hij dag-in-dag-uit zijn kennis uit via één van zijn drie leeropdrachten; maar ook stak hij veel energie in het illustreren van boeken (onder andere de DFC-gedenkboeken). Bijna alles wat hij op kunstgebied deed, werd een succes.

Afmetingen 46 × 48 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Stijl

,

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., r.o., toelichtende tekst(en)

Vindplaats origineel

Ylstra, Bouke

Bouke Ylstra (naamvarianten: Bouke IJlstra, Bouke Johan IJlstra) werd op 13 maart 1933 in Den Haag geboren en overleed op 17 augustus 2009 in Dordrecht. Hij was getrouwd met de fotograaf José IJlstra. Bouke genoot zijn kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Later werd hij aangesteld als leraar aan de Akademie voor Industriële Vormgeving Eindhoven, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Onder ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ylstra, Bouke.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Telefoon voor de gebroeders Karamazov'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.