Terugkeer van de (vissers)boten

Artikelnummer: CO 215.006

Nog een zeer – voor Hendrik Mesdag – bekende maritieme olieverfcompositie. Wonende in De Haag was het steeds weer de zee, de kust of het harde zeemans- en vissersleven  dat hem – als kunstenaar – inspireerde. Dit – betrekkelijk kleine – zeer oude werk op houten plaat is mogelijk een onderdeel geweest van een meubel of interieur. Helaas is over de geschiedenis van dit – eveneens uit een particuliere Belgische collectie stammende – werk weinig bekend. Vermoedelijk is het in de 20-er jaren alsnog  ingelijst geworden.

Afmetingen 58 × 36 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

Mesdag, Hendrik W.

Hendrik Willem Mesdag (signeerde als H.W. Mesdag of met monogram M / HWM) die getrouwd was met Sientje van Houten en de neef van Laurens Alma-Tadema was, werd in Groningen op 23 februari 1831 geboren en stierf in Den Haag op 10 juli 1915. Hij werkte als kunstenaar zowel in Groningen, Oosterbeek, Brussel, Norderney (eiland) als Scheveningen. Ofschoon Mesdag officieel autodidact was leerde hij veel van zijn oudere collegae: Laurens Alma Tadema, Johannes Warnardus Bilders, Cornelis Bernard...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mesdag, Hendrik W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Terugkeer van de (vissers)boten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.