Kunstenaar:Riemersma, Ella

(Uit: ‘Voor ’t jonge volkje’): Van sommen die zoo moeilijk waren (Cl MHM Bauer)

Artikelnummer: CO 1248.002
Onderwerpen: ,

Begin 80-er jaren van de 19de eeuw nam de uitgever Joh. IJkema uit Den Haag het initiatief om een degelijk tijdschrift voor de jeugd uit te geven. Dit gebeurde onder de titel “Voor ’t jonge Volkje” onder redactie van P. Louwerse. Diverse bekende kunstenaars uit die tijd verleenden hun illustratieve medewerking waaronder Ella Riemersma en Henri Versteijnen. Twee kunstenaars waaraan Caput Ovis speciale (verzamel)aandacht besteedt. Reden om hun bijdragen aan onze verzameling toe te voegen. Hier de bijdragen van Ella Riemersma aan de 16de jaargang. Elders op de website (zie: CO 738.005) de bijdragen aan deze jaargang van Henri Verstijnen.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

autogram, in de druk, l.o., naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Riemersma, Ella

Ella Riemersma (naamvarianten: Eelkje Riemersma, Elly Riemersma; signeerde met E.R., Ella R. of voluit met Ella Riemersma) werd op 27 juni 1903 in Dordrecht geboren en overleed op 22 maart 1993 in Wenen. Door wie, wanneer en waar ze kunstzinnig werd opgeleid is ons niet bekend. Zij was een veelgevraagd illustratice en reclameontwerpster naast tekenaar. Als kunstenaresse was ze vooral actief in Hilversum en Laren, Frankrijk (Montparnasse, Parijs) en Oostenrijk (Wenen). Ella was tij...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Riemersma, Ella.

Heeft u een vraag of opmerking over '(Uit: 'Voor 't jonge volkje'): Van sommen die zoo moeilijk waren (Cl MHM Bauer)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.