Kunstenaar:Holswilder, Jan

(zw versie) Mr J Heemskerk Azn

Artikelnummer: CO 1533.001

Prof mr P.J. Oud schreef – nog voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog – een lijvige studie over 100 jaar staatkundige vormgeving in Nederland (zie ook Cornelis Veth – CO 483.021). Cornelis Veth werd door hem aangezocht om deze uitgave te illustreren. Omdat Veth naast eigen materiaal meerdere collega-kunstenaars daartoe aanzocht (veel kunstenaars die we tot onze kerncollectie rekenen), meenden we er goed aan te doen deze illustraties expliciet te beschrijven en aan onze website / verzameloverzicht toe te voegen. Hier een bijdrage van Jan Holswilder. De betreffende (zw) illustratie bevindt zich op pag. 144 van voornoemde publicatie.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Holswilder, Jan

Jan Holswilder (naamvariant: Jan Pieter Holswilder; monogrammeerde als J.H) werd op 17 november 1850 in Leiden geboren en overleed op 20 augustus 1890 in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Jan was naast schilder ook actief als ( politiek) tekenaar, tekenleraar, lithograaf en etser. Als kunstenaar was hij voornamelijk actief in Leiden en Den Haag. Naast vele karikatuurtekeningen zijn van hem ook de nodige genre-, figuu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Holswilder, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zw versie) Mr J Heemskerk Azn'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.