De Brief

Artikelnummer: CO 121.001
Onderwerpen: ,

Een meesterlijk door Johannes Hermanus van der Heijden geschilderd genrestuk, deze olieverf, genaamd ‘De Brief’. Dit werk vergelijken met ‘De Brief’ van Johannes Vermeer is ondoenlijk en ook niet realistisch maar dit werk vertoont een (zeggings)kracht die zeker niet onderdoet voor het werk van de grote Vermeer. Maar het is helaas maar van de hand van een ‘dorpsschilder’ en DUS niet beroemd. Maar vroeg of laat zullen de echte kunstkenners meer oog krijgen voor deze begaafde – in Gorinchem geboren –  kunstenaar.

Afmetingen 38.5 × 45.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig
Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Heijden, Johannes H. van der

Johannes Hermanus van der Heijden werd op 2 september 1825 in Gorinchem geboren en stierf in Dordrecht op 1 juni 1907. Als schilder heeft Johannes Hermanus van der Heijden slechts een klein oeuvre nagelaten, hij was primair werkzaam als (bekende) lithograaf. Hij woonde en werkte voornamelijk in Dordrecht maar werkte ook wel in Haarlem en Den Haag. Portretten en familievoorstellingen en meer in het bijzonder (kerk)interieurs, waren zijn specialisme naast stadsgezichten en landschappen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heijden, Johannes H. van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Brief'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.