Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

6 Koeien in de wei: een speelse, jeugdige compositie

 1.133,00

Artikelnummer: p2 096.008
Onderwerp:

De voorliggende schildering van Leo Gestel lijkt op een ‘pril jeugdwerk’? Gezien zijn houterige manier van het schrijven van zijn naam? Minder begrijpelijk is echter de toevoeging ’26’  aan zijn naam. Typerend voor dit ‘jonge’ werk van Leo Gestel zijn de kleuren die ook in zijn latere werken steeds weer terugkomen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over '6 Koeien in de wei: een speelse, jeugdige compositie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina