Aanbieding!
Kunstenaar:Poggenbeek, Geo

Eenden aan de slootkant

 777,00

Artikelnummer: p36 252.001

Alle kunst-naslagwerken besteden uitgebreid aandacht aan deze uitzonderlijk begaafde kunstenaar en terecht! Geo Poggenbeek leeft dan ook terecht voort in een reeks van jongere kunstenaars die hij als leraar de kunst van het schilderen bijbracht (Hendrik van Bloem, Maria Van Regteren Altena e.v.a.). De kwaliteit van Geo Poggenbeek was om met een minimum aan ‘verf-omhaal’ maximale effecten op te roepen. Dit werk van hem – enerzijds ongekende eenvoudig geschilderd en anderzijds van een adembenemende schoonheid en zeggingskracht – is een voorbeeld van zijn vakmanschap. Je blijft er als het ware naar kijken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 40 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Poggenbeek, Geo

George Jan Hendrik (Geo) Poggenbeek werd op 20 juli 1853 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 4 januari 1903. Hij volgde een avondopleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en 'vervolgde' zijn opleiding als leerling van Marinus Heijl (die later ook nog zijn raadgever was) en Johannes Hendrik Veldhuijzen. Als kunstenaar was hij zeer reislustig en werkte zowel in Amsterdam, Breukelen en Oosterbeek als in Italië (Venetië en Capri), Normandië en Bretagne. Z...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Poggenbeek, Geo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Eenden aan de slootkant'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina