Aanbieding!

Twee aapjes

 327,00

Artikelnummer: p38 262.002
Onderwerp:

Deze ‘aapjes’aquarel van Rensburg uit 1931 straalt naadloos het trieste bestaan van aapjes in gevangenschap uit. De vertederende blik van de beide aapjes smeken om aandacht. Ofschoon ook Theo Dijkwel superieure apentekeningen heeft gemaakt (zie bijvoorbeeld CO 067.005 op mijn museumsite www.CaputOvis.nl) overtreffen de apentekeningen van Eugène Rensburg deze nog.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 35 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Rensburg, Eugène

Eugenius (Eugène) Rensburg werd op 16 september 1872 in De Haag geboren en overleed ook in diezelfde stad op 6 november 1956. Eugène volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus in Amsterdam en aan de Akademie van Beelden Kunsten in De Haag. Ook was hij leerling van Jan van Delden. Rensburg werkte op vele plekken in binnen- en buitenland (Den Haag, Amsterdam, Parijs, Berlijn, Wenen, Frankfurt am Main, Boedapest, Rijn (rivier), Theems (rivier), Donau (rivier), Seine (rivier...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rensburg, Eugène.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee aapjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina