Aanbieding!
Kunstenaar:Beuning, Wim

Aegina I

 78,50

Artikelnummer: p24 646.001

Wat moet het toch een genot zijn om zo gemakkelijk beelden te kunnen vastleggen. Wim Beuning lijkt hier nauwelijks moeite mee te hebben. Met ruwe streken – zijn penseel speels hanterend – in aquarelverf zowel het waargenomen beeld als de lokaal heersende sfeer perfect weergevend is als een visitekaartje afgeven. Bijgevoegd een foto van ongeveer dezelfde door Wim Beuning vastgelegde plek.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 54.5 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Beuning, Wim

Wim Beuning (naamvarianten: Willem Coenraad Beuning, Wilhelm Coenraad Beuning) werd op 17 juni 1914 in Amsterdam geboren en overleed op 24 december 1986 in Leidschendam. Hij volgde op de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag een opleiding. Als gevierd en begaafd kunstenaar gaf hij zelf later weer les (als docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in De Haag) aan onder andere Hans Almekinders, Pat Andrea, Elly Geesink, Fer Hakkaart, Ton Hoogendoorn, Lucresa Kern, Tino Lintelo, Wim ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Beuning, Wim.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Aegina I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina