Aanbieding!

Molen te Ommen

 91,50

Artikelnummer: k1 273.004
Onderwerpen: ,

Prachtige tekening van een molen en dorp aan de einder – in de omgeving van Ommen. Papier is niet storend, lichtelijk aangetast door de zure lucht.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 13 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Schagen, Gerbrand F. van

Gerbrand Frederik van Schagen werd geboren in Den Haag op 3 juli 1880 en stierf in Laren op 4 oktober 1968. Aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten in Den Haag volgde hij zijn basisopleiding die werd fijngeslepen als leerling van Andries van den Berg, Willem Leonardus Bruckman, Wijnand Bastiaan van Horssen en Willem Bastiaan Tholen. Hij werkte aanvankelijk als huisschilder in zijn geboorteplaats maar later ook als decoratieschilder, aquarellist, tekenaar en schilderijrestaurateu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schagen, Gerbrand F. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen te Ommen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina