Kunstenaar:Gennisse, Ron

Aliën I

 330,00

Artikelnummer: GE 493.004

Dit werk van Ron Gennisse legt de kijker uit dat er alleen een sterke relatie is bij een gezamenlijke structuur (van denken). Nieuwe litho’s ontstaan bij Ron Gennisse vanuit een directe vertaling van wat hij ervaart. Resultaat: meestal een abstracte basisvorm die wordt uitgewerkt als een zelfstandige ‘schilderkunstige’ uitdaging. De inhoud van het idee, thema, is bepalend voor de kleur, vorm en ritme. Dit samen kenmerkt zijn werk van open en evenwichtige vormen. Het ‘wit’ van het papier is nadrukkelijk aanwezig, het vormt een deel van het ‘licht’ dat hij de kijker wil aanreiken.

Oplage: 12 (Zerkall 220 grams papier)

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 75 × 56 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, m.o.

Stijl

,

Gennisse, Ron

Ron Gennisse werd op 2 februari 1955 in Dordrecht geboren. Zie verder www.rongennisse.nl. Hij volgde een opleiding aan de Grafische School in Utrecht en kreeg daarnaast nog les van Jan Jongert. Ron Gennisse heeft zich in de loop der jaren vooral verder bekwaamt in lithograferen. Voor zijn werk maakt hij vooral gebruik van Sohlhofener-kalksteen in formaten tot maximaal 80 x 110. Het werk van Gennisse kenmerkt zich door de hoge graad van abstractie en kleurenrijkdom. Inspiratie doet hi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gennisse, Ron.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Aliën I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina